Dag 1, De reisdag

11 juli 2014 - Kaapstad, Zuid-Afrika

11 juli 2014,

Om 5 uur ging de wekker en om 5.40 uur reden we weg uit Roden. Het was droog weer en na een voorspoedige rit waren we iets voor 7.30 uur op Schiphol. We konden doorrijden naar de vertrekhal van de KLM (2). Hier waren allemaal mensen die erop toezaggen dat er geen auto's zouden gaan parkeren. Dit waren we ook niet van plan, want 20 minuten voor die tijd hadden we gebeld met 24/7 parking.  Voor dat we er erg in hadden stond de medewerker al naast ons, klaar om de auto over te nemen.

Omdat we thuis al hadden ingecheckt konden we doorlopen naar de bagage-drop-off. Hier kon je o.b.v. je boardingkaart zelf je koffers wegen en voorzienvan een label. Ook dit verliep voorspoedig. Eenmaal door de paspoortcontrole konden we op weg naar gate F3.

De reis zelf verliep ook zonder problemen, er was geen sprake van turbulentie, alleen blijft 11,5 uur in een vliegtuig een lange zit. De service aan boord is goed en bied veel afleiding. Mart besluit om een tekening te maken voor de piloot. Na een tijdje komt de stewardes langs om te vragen of Mart een kijkje wil nemen in de cockpit, als dank voor de tekening. Iets wat tegenwoordig bijna niet meer voor komt. Samen met Marisa kijkt Mart z'n ogen uit.

eenamaal door de paspoortcontrole van Kaapstad liggen de koffers al op de lopende band op ons te wachten. Dan gauw door naar car rental. Na de nodige formaliteiten kunnen we op pad met onze Toyota Avanza. Links rijden blijft altijd even wennen. Maar m.b.v. de tom tom komen we zonder problemen bij ons overnachtingsadres Inn Between in Fishhoek. Zo'n 45 minuten rijden.

Om middernacht gaat dan het licht uit en vallen we met z'n allen in slaap.

1. Fam. Bos:
    13 juli 2014
    He mart en marisa, wat een tof begin in het vliegtuig en dan moet het echte werk nog komen.....super! ik ben nu al benieuwd naar de rest van wat nog gaat komen...en geloof me er wacht nog heel wat moois.....
    veel plezier verder. Grt, Dineke